احضار کاردار سفارت آمریکا در پی اهانت ترامپ به مردم لیبی ترامپ: امروز حمله‌ای به ایران انجام نخواهد شد جدیدترین ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز العربی الجدید: یک هیئت قطری به تهران آمد؛ هدف جلوگیری از تشدید تنش و مهار رویارویی در منطقه است وزیر دفاع انگلیس: ۱۰۰۰ روز وقت داریم برای جنگ احتمالی آماده شویم اعتراض سفارت ایران به اظهارات مشاور نخست‌وزیر عراق درباره مرز چذابه حمله پهپادی به مقر گروه‌های جدایی‌طلب در شمال عراق مقاومت عراق: تجاوز به ایران مصداق بارز جنگ میان حق و باطل است؛ در کنار حق می‌ایستیم شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت

ضرب‌الاجل اتحادیه‌ اروپا درباره توافق برگزیت

ضرب‌الاجل اتحادیه‌ اروپا درباره توافق برگزیت نشریه تایمز چاپ لندن روز جمعه گزارش داد که اتحادیه اروپا برای دست‌یابی به توافق تجاری با انگلیس در دوره پسا برگزیت دو هفته ضرب‌الاجل تعیین کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۳ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 28
کد خبر: ۵۶۷۰۲

به گزارش راهبرد معاصر  «میشل بارنیه» نماینده شورای اروپا و «دیوید فراست» مشاور نخست وزیر انگلیس در امور برگزیت قرار است هفته آینده آخرین تلاش های خود را برای خروج از بن بست در مذاکرات و رسیدن به چارچوب توافق، صورت دهند.

بارنیه هفته پیش به طرف انگلیسی هشدار داد مادامی که موضع دولت لندن درباره مسائل کلیدی مورد اختلاف، روشن نشود پیشرفتی در مذاکرات حاصل نخواهد شد. با این حال گفته می‌شود دیوید فراست در اظهار نظری تند پاسخ داده که دولت انگلیس تحت فشار و طبق جدول زمان بندی تعیین شده از سوی اروپا رفتار نمی‌کند.   

اگر مذاکرات پیش رو، که قرار است از هفتم سپتامبر (یعنی دو هفته دیگر) آغاز شود به نتیجه نرسد احتمال خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا افزایش می‌یابد.

یک دیپلمات اروپایی به نشریه تایمز گفته: سخت است بتوان از این بن‌بست خارج شد. هر دو طرف نسبت به آینده مذاکرات بدبین هستند. اگر دیوید فراست از مواضع خود کوتاه نیاید بعید است بتوان به توافق دست یافت.  

وی افزود: این بار واقعا مذاکرات در معرض شکست قرار دارد.

در همین حال «ناتالی لویزو» نماینده فرانسه در پارلمان اروپا گفته است: زمان زیادی برای مذاکرات باقی‌نمانده و احتمال شکست مذاکرات با ریسک واقعی روبروست.

این برای اولین بار است که دو طرف احتمال شکست مذاکرات را تا این حد بالا ارزیابی می‌کنند. کارشناسان پیش‌بینی می کنند که اگر دوره گذار برگزیت، یعنی زمانی که انگلیس بدون داشتن حق رای تابع قوانین اروپاست، بدون توافق خاتمه یابد، روابط دو طرف آسیب خواهد دید.

انگلیس ۳۱ ژانویه گذشته (۱۱ بهمن ۹۸) به طور رسمی اتحادیه اروپا را پس از ۴۷ سال عضویت ترک کرد و تا آخر سال جاری میلادی تابع قوانین دوره گذار است. پس از آن، همه روابط چهار دهه گذشته میان ۲ طرف متوقف خواهد شد.

مقامات دو طرف مایل هستند تا پیش از پایان این دوره، درباره آینده همکاری‌های دوجانبه به توافق برسند. در غیر این‌ صورت روابط تجاری انگلیس و اتحادیه اروپا از سال آینده میلادی مطابق با مقررات سازمان تجارت جهانی پیگیری می‌شود که با توجه به چهار دهه روابط ۲ طرف خسارت‌های مالی هنگفتی را تحمل خواهد کرد.    

رییس بانک مرکزی انگلیس چندی پیش به بانک‌های این کشور هشدار داد که خود را برای احتمال خروج بدون توافق لندن از اتحادیه اروپا آماده کنند. رییس شورای اروپا هم پیشنهاد تشکیل صندوق مالی برای گذر از شوک برگزیت را مطرح کرده است.

یک نشریه انگلیسی به تازگی فاش کرد که دولت انگلیس طرح اضطراری و فوق‌العاده‌ای را در مواجهه با برگزیت بدون توافق و افزایش ناگهانی آمار ابتلا به کرونا آماده کرده که بر اساس آن نیروهای ارتش برای مقابله با شورش‌های خیابانی مردم و نیروی دریایی برای جلوگیری از برخورد صیادان انگلیسی و اروپایی در آب‌های اطراف جزیره به حالت آماده باش درآمده اند.

این طرح که توسط کارگروه ویژه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تهیه شده، به احتمال کاهش ذخیره مواد غذایی، دارویی و همچنین پیامدهای اقتصادی برگزیت پرداخته و در نشستی به وزرای دولت ارائه شده است.

یک سخنگوی دولت انگلیس گفته که در این طرح بدترین سناریوها مدنظر و برای ان برنامه ریزی شده است. وی تاکید کرد که پس از پایان دوره گذار، برتری قوانین اروپایی در این کشور خاتمه یافته تلقی می‌شود.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار